Gareth Southgate har “race hästtränares öga” för Englandskador

När laget förbereder sig för att flyga till Samara för lördagens spel ser Jamie Vardys förhoppningar att spela någon roll allt dyster och ett antal andra spelare, bland dem Kyle Walker och Ashley Young, övervakas noggrant av Englands medicinska personal efter att Tisdagens seger mot en sida från Colombia som beskrivs av John Stones som “förmodligen det smutsigaste laget jag någonsin har mött.” Mosborough till Moskva: Englands Harry Maguire en enorm 1xbet källa till stolthet Läs mer

Vardy har inte gett upp hopp om att bli inkluderad på bänken men ljumskskadorna som han plockade upp som ersättare mot Colombia i Moskva var tillräckligt för att utesluta honom från straffsparken och han kunde inte träna med resten av spelarna på torsdagen.

Dele Alli har inte drabbats av någon återfall av lårproblemet men Southgate jämförde omklädningsrummet efter tisdagens match med en scen från MASH och den engelska manageren vet av erfarenhet att det i detta stadium av tävlingen finns en fara för att spelare förklarar sig vara i form när de inte är patenta.

“Gubbarna skulle alltid vara beredda att riskera 1xbet skador för dessa spel, men det kan inte vara till nackdel för föreställningen,” sa Southgate.

“Konstigt nog, när det gäller dessa spel är de inte alltid lika ärliga som de kanske handlar om hur passform de är.

” Så du måste ha en racehästtränares öga ibland för att sortera det.Det är inte enkelt eftersom vi inte ser allt, men vi får en känsla av vad de rapporterar och hur de kör, och sedan kan vi försöka fatta de bästa besluten vi kan. ”Walker har redan förklarat själv passform och förklarade att det var inget annat än kramp och “nervös energi gick rakt till mina kalvar”. Spela video 1:12 John Stones: Colombia var det smutsigaste laget jag har spelat mot – video

Young hade en öm fotled men Southgate lät 1xbet bonus optimistiskt båda spelarna skulle vara tillgängliga.

”Vi har ingen anledning att tro att de är allvarliga problem. Men det finns särskilt två eller tre som vi måste utvärdera ganska noggrant och se exakt vilken nivå de är på.

”Återigen, för vi har bra spelare tillgängliga att komma in.Om vi ​​har spelare som är 75%, förtjänar de killar som inte har varit i laget att komma in och vara på 100%.