Kajakare Kanjonisten Fuksa blev också världens vicemer i Milano

FUKSA, som var silver och mästerskapet för ett år sedan i Moskva ledde nästan hela loppet, men Brendelův väldigande slutsats var inte tillräckligt. Tyska canoeist drog nästan två sekunder och en enorm förlust sista skottet slungades honom till guld.

“Jag vet inte hur jag föll. Var jag den andra? Super, men guld var å andra sidan. Mycket nära. Jag gjorde allt, men det räckte inte. Jag gick ut, men Rio, vilket är bra “, säger FUKSA reportrar, påpekade att årets VM är det viktigaste kvalificering för OS nästa år.

Det minsta skillnad, som berövade honom guldet det men ledsen. “Nu hör jag att det var bara så mycket, det är lite irriterande. Eftersom jag trodde att det kanske lite irriterande, eftersom jag vet att det skulle kunna vara.Silver dock stor “, sade tjugotvå canoeist som Brendl förlorat på nya europeiska spelen i Baku.

Att försvara kajakářského titel Dostal tvärtom körde tre fjärdedelar av den sista tävlingen på fjärde plats, men sedan började att gå framåt .

passerade australiska Murray Stewart framför mål och Fernando Pimenta i Portugal, vinna Rene Holten Poulsen förlorat nästan en halv sekund.

“Jag körde jämnt, precis som jag planerade det. Vid den tiden var det min idealiska ras. Poulsen var bara snabbare, men det är en femårig matador. Men jag är glad att jag passerade finish, portugisiska och slutade tvåa “, säger Dostal.

Från den försvarade guldet från förra året, gör vetenskap.Han var förtjust i silver. “Definitivt inte besviken. Jag är så glad att få en medalj. Förra året tog jag det nästan som ett mirakel. I år skedde några raser inte under våren, och jag gick med respekt, med ödmjukhet mot rivalerna. Jag visste att jag var tvungen att rida min, och om jag lyckas, kommer det att bli bra “, sa han Dostal tjugotvå.

Båda tjeckiska medaljörer som förekommer i Milan på söndag. Dostal väntar på slutlig besättningsmedlem som Kajak fyra, kommer FUKSA försöka utöka sin samling av medaljer på neolympijské pětistovce.

På eftermiddagen semifinalen programmet lyckats tre tjeckiska besättning, som därmed också närvarande i söndag final.På off hundratals avancerade paddlare Filip Svab, som har så med tanke på sammansättningen av slutväxeln nästan säker på att gå vidare till de olympiska spelen. Bara få honom till mål.

Som kackerlacka nådde semifinal andra deblkanoisté Jaroslav Radon och Filip Dvorak vid kilometer på neolympijské off hundratals var tredje canoeist John Ježová.