Ett år av separation. Farah, utan familj och tränare, förstörde Kenya igen

För gjort traditionell hjärtformade gest, smällde sedan frans Lavilleniem som lätt pinnar flög i finalen och glada höra: “Det var inte ett lätt år. Så mycket för mig innebär det seger. ”

Om du brukar en sådan mening tas av idrottsmän för frasen Farah hennes förtroende.

” Jag vill inte att tävlingarna att tänka på något annat än hur man slår kenyansna och etiopier “, säger han, men den här gången var hans huvud täppt med en hög med tankar. Alberto Salazar, tränare för den dubbla olympiska mästaren, måste reagera på dopade anklagelser. Och Farah med honom.

Den amerikanska antidopningsbyrån USADA tränare skyller den olympiska medaljören Galen Rupp serveras regelbundet överskrids och testosteron dopningsreglerna.Farah har förklarat att finna något olagligt skulle skära bandet, men hittills har ingen anledning att ändra något.

Och även brittiska friidrott chefer har ännu inte någon intervention. “Vi går tillsammans. Och vi låta honom koncentrera oss på MOOV förberedelser “, säger Salazar of British friidrott federation ordförande Ed Warner. Men för att undvika kontroverser, Salazar på egen hand i stället för i Peking har ett annat hotell och Farah inträffar på samråd med honom.

Även om hans passera misstanke alls om inte fortsätta att arbeta normalt lugn. Innan mästerskapet honom på uppdrag av USADA fem timmar Grillad Bill Bock, som låg bakom nedgången Lanceho Armstrong och pídil efter något misstänkt.Frågor rullar och Farah måste kämpa på flera fronter.

“Jag önskar att jag gjorde precis vad jag gör bäst. Det betyder att springa, “suckade han. “Men det viktigaste är att samla medaljer för mitt land”, nu tränare glömma bekymmer.

I år beror också på dem för Farah ensam upplevelse. De flesta av de helgdagar hade förberett sig i Pyrenéerna, plus hans hustru Tania tid mästerskapet rest, för hemma i London väntar tredje barn.

“Jag saknar henne, men min pappa har att göra vad han gör”, sade idrottaren familj på avstånd. “Sju månader jag tillbringar ifrån dem och en dag kommer att förstå.Men nu kan jag stå på scenen, för mig är det den största ögonblick av glädje. ”

På lördag vid Fågelboet hade glädjen kom.