Hemlock från rök och manier. Kaliforniens kris har inte lämnat James i fred

LeBron James är inte rädd för att kommentera aktuella sociala frågor. Att lämna provinsiella Cleveland till livliga Los Angeles har nu fler skäl att tala än han kanske gillar. Den tredje största amerikanska staten har plågas av massiva bränder sedan förra veckan, som redan har gjort krav på mer än trettio människoliv och har orsakat massiva skador.Han kom in i Golden 1 Center i Sacramento, Kalifornien, där Kings och LA Lakers tävlade på lördag.

Arenas säkerhetsteam visste om rökproblemen och försökte låta tittarna gradvis låta sina dörrar hålla sig öppna för länge, men röken trängde fortfarande in i hallen och satte sig under taket. </p >

Lakers hade tydligen inget emot försämringen eftersom de vann 101: 86, men James klagade efter matchen. ”Innan matchen hade jag huvudvärk och jag ser ingen annan anledning till varför jag hatade röken.Lyckligtvis vann vi relativt lätt, och jag behövde inte spela så mycket, säger James, som ledde Lakers med 25 poäng. JaVale McGee, som lider av astma.

James gjorde sig ännu tydligare på söndagen när han och hans lagkamrater (liksom deras rivaler från Atlanta) värmde upp i svarta RIKA-trick innan matchen. “Tillräckligt” eller “Tillräckligt”). De svarade på en onsdagshändelse vid Borderline Bar & Grill i Thousand Oaks, nära Los Angeles, där en angripare sköt tolv oskyldiga Bet365 personer, inklusive en polis, som försökte lugna honom.Basketspelare hade offernamn på ryggen.

“Los Angeles Clippers och Milwaukee startade matchen på lördag, så vi är inte de första, men vi beslutade att stödja detta. När jag fick veta om fotograferingen kunde jag inte förstå det, och jag tänkte många ord jag inte kan säga till media. Vi har svårt att människor kan få en pistol mycket lätt och sedan döda unga oskyldiga människor, “sade James.” När jag var liten och folk hade en kamp, ​​var det nävar. Nu löses allt med en pistol i handen, och de har inte ens problem med andra, bara med sig själva. Det är en mycket obekväm tid för föräldrarna eftersom du måste vara rädd för att låta dem gå till skolan, biografen eller köpcentret.Vi kan inte känna oss säkra, “tilllade trettiotreåriga mästaren i tre gånger i NBA. De följdes av Clippers och Lakers i sina första hemdueller efter tragedin.

”Våra spelare är inte bara idrottare, de är medborgare. De har också sina åsikter om vad som händer i samhället och önskan att svara på det. Det började här i Kalifornien och fick stöd av andra lag i tävlingen.Jag stöder och jag kommer att stödja mina spelare om de vill kommentera sociala situationer, ”kommenterade NBA-kommissionär Adam Silver, som var närvarande vid Lakers-matchen.

Tidigare enades Silver om att avvisa det traditionella besöket av NBA-vinnarna i Vita huset, där de inte ville gå till Golden State Warriors, eller stödja James när journalisten uppmanade honom att inte kommentera politik och snarare “hålla tyst och dribla.”

”Det är fantastiskt att ha en kommissionär som Adam. Inte alla ligor har tur att ha en chef som inte har några problem med sådana spelarreaktioner. Det är därför jag alltid ska respektera honom, ”uppskattade James i gengäld för Silver. More info here