Projektiv chef för amatörboksning: “Jag har aldrig varit med i kriminell verksamhet”

I en omfattande intervju med förmyndaren hävdar Rakhimov också att Aiba hade varit “dagar borta från konkurs” tidigare i år och accepterade att förbindelserna med Internationella olympiska kommittén – som har varnat för ett fullt boxningsprogram i Tokyo 2020 är i “fara” under Aiba – var på ett dåligt sätt. IOC “orolig” av nya Aiba-presidentens länkar till heroinhandel och organiserad brottslighet Läs mer

Rakhimov, som blev interimspresident i januari efter Aiba president Wu Ching-kuo avbröts över styrelse och finansfrågor innan han gick ner trots att han förnekade alla påståenden, sade att han kunde lita på trots att amerikanska statskassan kopplade Bet 365 honom till det internationella brottsnätverket “Tjuvar i rätten”.

ett starkt försvar av sitt rykte säger Rakhimov: “Jag har aldrig varit personligen involverad i några gränsöverskridande brottsliga organisationer eller någon annan brottslig verksamhet”, innan han lämnade handlingar sa han att han hade tagits av f Interpols lista i juli. “Dessa lögner tillverkades av det tidigare regimen i Usbekistan eftersom de ville att mina företag skulle stödja dem ekonomiskt”, säger han. “Men jag vägrade.Trycket fortsatte obevekligt tills min familj och jag var tvungna att lämna landet 2010 för att skydda oss.

“De lanserade sedan en missinformationskampanj mot mig, där de använde statens hävstång för att trakassera mig, och rapporterade falska anklagelser om mig till de amerikanska myndigheterna för att förstöra mig. “Rakhimov sade att många av hans fiender nu är i fängelse innan han avslöjar att hans advokater har begärt amerikanska statskassan för att få sitt namn borttaget från svartlistan. “Den nya uzbekiska regeringen har lämnat officiella brev som antyder att dessa påståenden är” ogrundade “och” otrogna “, säger han.

Den här månaden tog IOC en svag bild av Rakhimov som president och Bet365 app varnade också för att om Aibas styrningsproblem inte behandlades på kongressen i veckan “är förekomsten av boxning på det olympiska programmet och även erkännandet av Aiba hotat”.

Rakhimov tror att han kan vinna IOC runt med en räckvidd av reformer – men skulle vara beredd att lägga sig för att säkerställa att boxning var fullt representerad vid nästa OS.

“IOC har sex bekymmer om Aiba, inklusive ekonomisk förvaltning, bedömning, domare och dopning”, säger han . “Men vi har arbetat dag och natt under de senaste nio månaderna för att inte bara spara Aiba från konkurs utan även förbättra våra styrsystem på ett brett spektrum av områden.Jag tror att jag kan ta med reformer och hålla fartyget. Men jag kommer aldrig att stå i vägen för en olympisk framtid för boxning. “Förra året avslöjade väktaren Aiba riskerar att gå under efter att det aserbajdsjanska företaget Benkons krävde att det omedelbart återbetalade ett lån på 10 miljoner dollar från 2011 För att göra saken värre ville den kinesiska koncernen First Contract International Trade också att det skulle betala tillbaka en investering på 18 miljoner dollar till Aibas marknadsföringsarm, BMA.Rakhimov säger nu att situationen var ännu mer osäker än rapporterad. “Aiba mötte en extremt svår situation i början av året, säger han. “I hela min verksamhet har jag aldrig sett någonting nära detta.” Aiba var dagar borta från konkurs men med hjälp av några av mina länkar och bekanta har jag redan hjälpt till att omstrukturera tiotals miljoner skuld som Aiba skyldig sina fordringsägare.

I framtiden måste alla viktiga beslut fattas av presidenten och verkställande utskottet som arbetar tillsammans. Det har återställt förtroende och styrning i vår verksamhet.När det gäller finansiell insyn arbetar vi hårt för att minska Aibas skulder, som hade ballong under det tidigare ledarskapet. “Tyson Fury: Jag gav upp på livet under depression och frånvaro från boxning Läs mer

IOC frös alla betalningar till föreningen i december och en talesman sa att Aiba fortfarande behövde en omfattande reform, trots Rakhimovs övertagelser. “Vi har inte förändrat vår position,” sa han. “Aiba är i allvarlig fara.Vi kommer att se till att boxning sker i någon form vid OS i 2020, men det kan inte vara under Aibas regi. ”

Rakhimov är den enda kandidaten som kan stå i presidentvalet, även om han ännu Konakbayev, som stöds av England Boxing, har överklagat domstolen för skiljeförfarande för idrott efter att han ursprungligen förklarades oförenlig att stå efter att han inte lyckats locka tillräckligt med stöd från styrande organ före tidsfristen. Cas förväntas offentliggöra sin tingsrätt på tisdag.