Luis Suárez gjorde allt för ett nytt inlösen för Uruguay

Enligt Suárezs VM-standarder – och vilka standarder de är – har anfallaren varit relativt tyst. Dålig i öppningskampen mot Egypten fortsatte han att göra mål mot Saudiarabien och Ryssland och gav också det fantastiska korset för det första av Edinson Cavanis två mål mot Portugal under de senaste 16 förra lördagen. Ändå är det hans strejkpartner, född några veckor efter honom, som har stulit showen. Cavani har gjort fler, skjutit mer och Energybet springit mer än Suárez i Ryssland, trots att han har spenderat mindre tid på planen. Förhandsvisningar och förutsägelser för VM-kvartfinalerna Läs mer

Suárez är inte den typ av spelare som stanna i skuggorna länge, särskilt när det gäller att representera hans land.Uruguays ledande målscorer i alla tider har en vana att servera minnesvärda berättelser när han drar på den himmelblå tröjan, särskilt vid VM-finalen, och hans land kunde göra med en annan, bara den här gången med ett mycket lyckligare slut. </P >

Kontroversen stjäl Suárez men älska honom eller avsky honom, hans poängrekord är fenomenal. Med 53 mål i 103 internationals spelar han i genomsnitt bättre än varannan spel för sitt land. På klubbenivå är siffrorna häpnadsväckande. Under de senaste fem säsongerna, som omfattar en kampanj i Liverpool och fyra med Barcelona, ​​har Suárez gjort 141 ligamål. För att sätta den Energybet avkastningen i perspektiv är de enda spelarna som har fått fler i Europas fem största divisioner Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.Nästa på listan efter Suárez kommer Robert Lewandowski, följt av Cavani, som ger en uppfattning om hur precis välsignade Uruguay är när det gäller deras framlinje.

Men frustrationen för Uruguay är att de aldrig har varit kunna föra det formidabla partnerskapet vid ett VM när det verkligen betyder något.Suárez missade VM-semifinalnederlaget 2010 mot Nederländerna genom upphängning efter att ha stoppat Dominic Adiyiahs målbundna rubrik för Ghana, i den sista minuten av extra tid, med händerna. ”Suárez hand” är titeln på det speciella kapitlet i hans självbiografi. “The Devil’s hand” läste en rubrik i en sydafrikansk tidning dagen efter, efter att Uruguay gick vidare med straff. World Cup Fiver: registrera dig och få vår dagliga fotbollsmail

Fyra år senare , i Brasilien, skickades Suárez hem i skam efter den extraordinära Chiellini-incidenten, vilket lämnade Uruguay inför – och förlorar – Colombia i de sista 16 utan honom.När han tittade från sitt hus i Montevideo, där tårarna rullade ner i ansiktet när han lyssnade på Óscar Tabárez, Uruguay-chefen, försvarade honom på tisdagen av Colombia-slaget, visste Suárez vad resultatet skulle bli 24 timmar senare. ”Man kunde se att känslomässigt hade laget dött,” skrev han i sin bok, Crossing the Line.

Ryssland hade lovat att bli annorlunda, särskilt när Cavani gjorde sin andra mot Portugal efter att ha kopplat vackert med Suárez för den Energy Bet första, men än en gång står Uruguay inför utsikterna att gå in i ett avgörande spel utan deras främre duo.Cavani, som haltade mot Portugal med en kalvskada, är ett stort tvivel för fredagens kvartsfinal mot Frankrike.

Paris Saint-Germain-utmanaren tränade i Nizhny Novgorod på torsdagen men dessa ord läser mycket mer positivt än bilden som Tabárez målade på sin presskonferens. Tabárez var oerhört klyvande på om Cavani kommer att kunna spela någon roll mot landet där spetsen har bott under de senaste fem åren, så mycket att det var svårt att undkomma känslan i slutet av managerens svar att den bästa Uruguay kan hoppas på att 31-åringen heter bland ersättarna. Vem vinner VM-kvartfinalen? Åtta fans har sitt uttalande. Läs mer

Ljudet tappas av hela ämnet för Cavanis kondition, sade Tabárez: ”Han är väldigt ledsen eftersom han lider av en skada under ett VM.Han är en mycket viktig spelare för oss och han spelade riktigt bra. Så snart han skadades började han arbeta hårt för att återhämta sig. Han koncentrerar sig på sina drömmar och sina hopp. Men jag tänker inte säga något annat om Cavani och jag vill inte komma in på några spel. På mindre än 24 timmar vet du det. En del människor säger att vi försöker låtsas. Var inte.Vi vill inte skapa några tvivel. ”

Suárez fick aldrig något omnämnande eftersom Tabárez, en vältalig och eruditisk man, riktade sin uppmärksamhet på livet i andra änden av planen, där Uruguay, som har medgivit bara en gång i denna turnering, kommer säkert att göra livet mycket svårare för Frankrikes attack än Argentina gjorde. ”Det jag kan säga er att vi verkligen räknar med vårt försvar,” sade Tabárez.

Samtidigt vet Tabárez att Uruguay, med eller utan Cavani, kommer att behöva en enorm prestanda från deras No 9. För Suárez, som blir 35 år när nästa VM kommer, kommer det inte att finnas någon brist på motivation eftersom han försöker begrava minnen från allt kaos och kontrovers som har gått tidigare.