Gazzaevs andra ankomst ägde rum precis före Champions League-kvalet

På dessa träningsläger hade vi en träning per dag, det är nu omöjligt att föreställa sig! Vi bytte lugnt till civila kläder, åkte till staden och satt på restauranger. Killarna hade tre eller fyra kilo övervikt: med en sådan freebie är det svårt att hålla sig i form … ”

Armélaget behövde inte glädja sig över ”freebies”. Redan sommaren 2004, för de otillfredsställande resultaten, sa Giner farväl till Arthur Georges och utsåg … Gazzaev till coaching bridge. Valery Georgievich kommer att inleda sin första träning på basen i Vatutinki med orden: “Tja, har du vilat här utan mig?”

Gazzaevs andra ankomst ägde rum precis före Champions League-kvalet. Den berömda CSKA-kampanjen, som gick ner i all rysk fotbolls historia, startade i soliga Baku, där den lokala Neftchi kämpade med armélaget för en biljett till Champions League. De röda och blåa lärde sig lärdomarna från det förflutna, så det blev ingen upprepning av Vardar-berättelsen. Rysslands fotbollsspelare förtroende passerade Azerbajdzjanerna och följdes av skotterna från Glasgow Rangers för första gången i den senaste historien in i gruppfasen i Champions League.

Rivals av armélaget i gruppen inspirerade inte ärligt talet optimism. CSKA, som ännu inte tappat krutt i europeiska strider, gick med i företaget för Londons Chelsea, ägaren till UEFA Cup Porto och legenden om den franska fotbollen PSG. De första rödblå matcherna fick fansen att drabbas av och inte skriva av sitt lag i förväg. Efter att ha tagit bort från Portugal en punkt, värdefull inte ens ur resultatets synpunkt, men ur psykologins synvinkel, slog CSKA redan hem med säkerhet parisarna (2: 0). Det är anmärkningsvärt att båda spelen slutade för Igor Akinfeev med “brödsmulor”.

Dödligt för de röda och blåa var ekvatorn i gruppetappen, då armélaget fick tre nederlag i rad. Två gånger lärdes coachingmästarklassen till CSKA mentor av den “speciella” Jose Mourinho, och efter det tog Porto sina tre poäng med minimal fördel, vilket lämnade Gazzaevs avdelningar utan någon verklig chans att nå 1/8-finalen. Vid avsked slänkte armélaget dörren högt och var igen starkare än PSG.