Lag på 2000-talet som vi aldrig kommer att glömma

Armémarsch av CSKA. Rödblå gör historien om rysk fotboll

På 2000-talet kommer ett annat stjärnlag att stiga i den ryska fotbollshorisonten och lyser upp alla med ljusröd och blå färger. Svältande armésoldater, som gick genom trånga fotdukar under hela 90-talet, i februari 2001, kommer Evgeny Giner att ta under sin vinge.

En driftig rysk affärsman kommer inte att ta en lång start utan kommer omedelbart att inleda en ”blodtransfusion”, vilket gör ett massivt köp. Den CSKA transferkampanjen kommer att väcka det ryska fotbollssvället Det är inget skämt, sommaren 2001 och vintern 2002 kommer rödblå T-shirts att testa på 20 nya spelare, av vilka många kommer att ge ett betydande bidrag till arméns framtida segrar: bröderna Berezutsky, Kirichenko, Gusev, ембemberis, Rakhimich.

Lag på 2000-talet som vi aldrig kommer att glömma

Vid rodret för det förnyade laget kommer att stå den ambitiösa Valery Gazzaev. Hans CSKA från den första konvokationen liknade en flock hästar. Och Gud förbjuder motståndaren att komma i vägen för dessa hästar – de kommer att trampa, de kommer inte ens att blinka. Att satsa på “fysik”, visade armélaget atletisk fotboll utan antydan till “väggar och körningar.” Giner kommer att kalla ett sådant spel ”kavalleri”, och Valery Georgievich själv, som svarar på reproberade journalister, kommer bara att märka: ”Det vackraste spelet är det som ger resultatet.”

Vad-vad och de investeringar som gjorts i klubben kommer faktiskt att börja betala sig med blixtnedslaget. Redan i maj 2002 accepterade Gazzaevs avdelningar grattis till segern över Zenit i finalen i den ryska cupen. Känslorna från det första trofén gick så mycket att i glädje, Andrei Solomatin, författaren till det vinnande målet, kommer att bryta handtaget på kristallskålen. “Förra året, som en del av Loko, höll jag också på bäggen och, till synes, sedan lossade handtaget på det,” skämtande kommer CSKA-försvarare att gå i uppfyllelse.