Lag på 2000-talet som vi aldrig kommer att glömma

Den smaksatta smällen i ansiktet från Dynamo (7: 1), Kalmyk-skammen som orsakats av Uralan (1: 0) och det löjliga nederlaget från Shinnik i Yaroslav (3: 0) kommer att äventyra experimentet “Utländsk tränare i Ryssland”. Stolen nära Petrzhela skakar mer och mer, och Mutkos förtroende för den tjeckiska kommer att avdunsta över en natt. Efter spelet med Shinnik, Vitaly Leontyevich, som nervöst promenerar runt på Yaroslavl-flygplatsen medan han väntar på planet, förklarar han av Zenit-ledarna: “Tränaren är din svaga! Han kan inte hantera dig, så jag kommer att driva ut honom och det är allt, till hundjävlar. ”

Stötande debakel från debutanten i Premier League i Elista kommer att vara avgörande. Från detta ögonblick kommer Vlastimil att börja bygga ett helt nytt team. Efter att ha blivit av med den gamla ballasten i form av Sarkis Hovsepyan, Sergey Osipov och Alexei Igonin, kommer Petrzhela att dra ungdomar till basen, mogen för en dubbel i flera år: kompromisslös Igor Denisov kommer att ta bort fältcentret, snabba Volodya Bystrov kommer att ge upp den rätta attackflanken. En erfaren farbror Radimov kommer att bli en följeslagare för Garik, och i en attack kommer ett gäng Arshavin-Kerzhakov att lysa mer än någonsin.

Lag på 2000-talet som vi aldrig kommer att glömma

Frukterna av radikala förändringar kommer att spira i juni. Sedan matchen i Vladikavkaz mot den lokala ”Alania” har ”Zenith” inte stoppats. Att smeta den ena motståndaren efter den andra visade laget en ljus, vårdslös fotboll som sjönk i själen hos många fans av blå-vit-blå. Ledande i räkningen satt St. Petersburg-teamet inte fega på defensiven. Insåg av deras tränares passion gick de fram med speciell passion. Alla fick nötter: nykomlingarna i mästerskapet (Zenit-Uralan, 5: 1) och jättarna i rysk fotboll (Zenit-CSKA, 4: 1). En sådan avgift för seger kunde inte annat än belönas ovanifrån. I slutet av säsongen kommer St Petersburg styers att ta andra och vinna medaljer av silvervatten.