Nu står Makeda för den grekiska Panathinaikos

2009: Federico Makeda, Gabriel Wrapped

2009 lämnade Ronaldo Manchester United och överförde sitt nummer till Michael Owen. Men inte ex-Liverpool-spelaren skulle bli det nya hoppet för de röda djävulen, utan två unga spelare som just hade gjort sig kända för hela världen.

De började prata om Makeda efter hans ödesdigra debutmål för Aston Villa.

“Han är ett riktigt mästerverk från Lazio Academy,” säger Wolfango Patarka, tränare för Lazio ungdomslag. “Han är lång, samlad och snabb – definitivt finns det likheter med Ronaldo.”

Det finns ett alternativ – den 21-åriga franskmannen Gabriel Obertan. Han försökte själv vara mer blygsam: ”Jag är inte en efterträdare till Ronaldo. Inga jämförelser. Jag vill bara vara Gabriel Obertan. ”

Nu står Makeda för den grekiska Panathinaikos och 30-åriga Obertan är i Turkiet, en del av BB Erzurumspor.

2010: Bruma

Den portugisiska utgåvan av A Bola började nästan omedelbart kalla Brum “den nya Ronaldo.” Han kunde till och med hamna i England, i Tottenham Hotspur, som var redo att byta Roman Pavlyuchenko för honom.

Men portugisarna från Sporting som ett resultat lämnade inte någonstans och stannade kvar i laget i ytterligare tre år.

”Jag gillar verkligen Cristiano Ronaldo. Han är en bra spelare, och jag skulle gärna kopiera den. Vem vet, kanske kommer jag att nå samma framgång. ”
I år flyttade 24-åriga Bruma till PSV från RB Leipzig.

2011: Lucas Ocampos

Under säsongen 2010/11 gjorde Cristiano Ronaldo 53 mål i 54 matcher. Ett slående resultat som knappast någon hoppades upprepa. Men den 17-åriga Lucas Ocampos tvekade inte ens att jämföra sig själv med den stora portugisiska.

”Alla vill vara som Messi, men jag gillar Ronaldo. Jag vill vara som honom, ”förklarade River Plate-spelaren modigt 2011.
Ocampos, 25, har spelat för ett antal klubbar, inklusive Monaco, Genoa och Milan. År 2018 hjälpte han Milan att nå finalen i Europa League. Nu är han i Sevilla.