Kieran Trippier tar lång väg till VM men levererar fortfarande varorna

Ändå andas in belgiernas nacke, en ytterligare chans bakom, är Englands fynd av turneringen. “Inte illa för en Bury-pojke,” säger han och kväver en skratta innan han försöker kreditera andra för sin inverkan. Det måste vara ned till formationen eller för hans lagkamrater. Trippier är för blygsam för att ta kredit för sin egen excellens. Tottenham-säl Kieran Trippier undertecknade från Burnley på femårsavtal Läs mer

Bara fyra månader sedan betraktades 27-åringen av de flesta som en bara säkerhetskopiering. En spelare som inte alltid varit en vanlig på Tottenham, även när Kyle Walker hade lämnat till Manchester City förra sommaren, fick i bästa fall intrycket för underlig status.Nu, fyra matcher i en finalkampanj som har återuppblivit landets förtroende för landslaget, och med Walker samlat i de bakre tre är han integrerad i den sida som kommer att möta Sverige i sin kvartfinal på lördag.

De 12 chanserna som han har genererat för kollektivet har fått människor att jämföra den waspiska leveransen med sin högra fot, vare sig det är på laddningen eller från uppsättningar, till David Beckham i sin pomp. Det finns ett annat bord i Opta stat-pack som antyder att ingen kan matcha sina 11 hörn som har hittat en lagkamrat i Ryssland.Det här laget kanske saknar en konventionell spelare men inte en leveranslinje till framåt.

Han lägger noggrannheten till att studera långsamma bilder av spelare som Beckham och Andrea Pirlo, och döljer upp alla aspekter av tekniken. från döda bollar och på språng, och är tacksam för de timmar som han tillbringade med sin tidigare tränare i Manchester City ungdomslag, Steve Eyre, på deras Platt Lane-träningscenter, vilket perfekterar konsten att leverera.

Eyre, nu Joey Bartons förstagstränare i Fleetwood Town, brukade förundras över unggarnas förmåga att slå en intetanande grundsman och lämna “ett Miter-avtryck på baksidan av huvudet”, med ett kort 50-yardpass. Trippier skulle jonglera med nästa boll när hans offer spänner runt för att berata överfallsmannen, med tränaren som spelar dum.En delegation av marken begärde så småningom Eyre att göra en formell ansträngning för att avslöja den skyldige. Paret pratar fortfarande regelbundet med råd från Fyldekusten till Finska viken.

Det finns också beröm för hans äldre bror, Kelvin Lomax, vars nomadiska karriär tog honom från Oldham Athletic genom de lägre divisionerna och icke-ligan. “Han är den jag tittade upp hemifrån och tittade på hans matcher varje vecka eller hans träningspass på Oldham, medan han sparkade en boll upp mot väggen,” säger den engelska internationalen.

“Han var en professionell , en bakrygg, och den jag ville följa med i spelet.Han hjälpte mig en hel del mycket. ”Lomax ambitioner förstördes av en krossad tibia och fibula, men som 31-årig är han en del av familjegruppen som förföljer Trippier runt Ryssland,” stöder mig oavsett var jag är. ” p>

Det har funnits tider under åren då Trippier har behövt luta sig åt den troen.

En spelare som hittade sin väg in i stadslaget blockerad av spelare som Pablo Zabaleta och Micah Richards har tog en rund väg till ett VM, som många av hans lagkamrater i England. ”Vi har alla våra egna resor. Jag släpptes på City, men jag trodde alltid att jag kunde spela på toppnivån. Det har tagit längre tid än väntat och jag har varit tvungen att vara tålamod och vänta på min möjlighet.På Tottenham tog det två år för mig att bryta in i laget, men jag visste att möjligheten skulle komma.

”Det har nu, jag tackar manager, Mauricio Pochettino, för att jag fick spela Champions League-fotboll. Men jag hade alltid velat vara i den här positionen där jag spelar för mitt land i ett VM.

Hans föräldrar, Eleanor och Chris, kommer att vara i Samara på lördag medan St George’s kolossala flagga flaggar i sin frånvaro från en stolpe planterad i trädgården i familjens hem i Bury. ”Vi kommer att ha människor som passar på huset och kanske kommer vi hålla telefonen på för att folk ska titta på. De kunde inte ta sig ut för Colombia-spelet men de var alla i trädgården och tittade på det med grannarna vakta över häckarna och människor som gick förbi också.Det är den typen av gods vi är på.

”Jag har sett filmerna av dem bli galen när [Eric] Dier gjorde straffen. Vi har alla sett klipp på sociala medier, av människor som firar och kastar pints överallt på pubarna när Harry Kane gjorde mål mot Tunisien. Det betyder mycket att se hur glada de är. Jag läste att 24 miljoner tittade på den andra natten. Som en fan själv är det galen hur mycket det betyder för alla hemma. Glädjen…alla pojkar känner av det.

Inte för att Sverige, en sida som England bara har slagit två gånger på 15 möten, kommer att vara en pushover på Volga-stranden.Deras scout Tom Prahl har offentligt noterat en tröghet i hur England flyttar bollen, “inte som lag från södra Europa” och ifrågasatte hur Gareth Southgates sida kommer att reagera på att ha pressats högre upp på planen och mer aggressivt. “Men vårt mål är att flytta bollen snabbt och hantera spelet bra och försöka hitta de små fickorna med utrymme för Raheem [Sterling] eller vem som spelar, genom att göra planen så bred som möjligt,” tillägger Trippier. “Så kommer vi att skada team. Vi har spelarna här för att göra det. Vi har gått med kvaliteten.

Som listan som hade gjort honom fårig visar, i Spurs-spelarens leverans, utgör England ett riktigt hot.