Vichai Srivaddhanaprabhas “passion för hästar” berömdes bland racing hyllningar

Högsta siffror i hästkapplöpning har hyllade Vichai Srivaddhanaprabha, ägaren av Leicester City, som dog i helikopterkrasch på lördag.

Vichai hade givit full rensning till hans intresse för racing under de senaste 16 månaderna , spenderade tiotals miljoner i att bygga upp en av de mest kraftfulla strängarna av racehästar i Storbritannien och hans blå och vita siden transporterades till seger vid Newbury och Doncaster timmar före olyckan som påstod sitt liv.

Racing s svaret leddes av Nick Rust, den brittiska hästkraftsmyndighetens verkställande direktör, som sa: “Dichen Vichai Srivaddhanaprabha är en tragedi för idrott och hästkapplöpning.Hans entusiasm för racing var tydlig och jag är säker på att vi bara hade sett början på vad som skulle ha varit en enorm kärleksaffär. “King Power Racing har för närvarande 67 hästar i träning med sju olika träningsarrangörer. Det är en enorm investering och Vichais passion för hästar har hjälpt till att stödja försörjningen för många som arbetar i vår bransch. “Vichai Srivaddhanaprabha: Kung Power mogul som blev Leicesters kung Läs mer

Richard Hannon, som tränat ett dussin vinnare till den thailändska ägaren i år, kom ihåg “en arbetande, självgjord man” som nyligen hade bestämt sig för att lyckas med sitt intresse för en andra brittisk sport. “Det är chockerande; du kunde inte träffa en trevligare man “, sa tränaren när han gick på Leicester Racecourse.” Han var snäll, generös; han åtnjutit sin sport oerhört.Hålet som han kommer att lämna i sina företag är irrelevant jämfört med det hål som han kommer att lämna i familjen, så vi tänker på dem. Han fick bara biten mellan tänderna på racingfronten och njöt av det. Det är bara allt som hände så snabbt, det är ganska surrealistiskt. “Leicesters kontorist, Jimmy Stevenson, sa att Vichai hade varit regelbunden på lågprofilen. “Han brukade komma hit med sitt entourage och var en mycket privat person. Han behöll sig själv. Han älskade bara att vara på raserna. Han var passionerad över det, sade Stevenson.