Han druknade nästan i havet, nu lyser en tennisfilosof från Grekland på banorna

Det är 2015. Tsitsipas, en 17-åring, reser främst för mindre framtida turneringar. Det ödesdigra ägde rum hemma på Kreta.

Den långhåriga grekaren och hans vän åkte till havet efter en bastu. Trots de ogynnsamma förhållandena – starka vindar och vågor stiger – beslutade båda tennisspelarna att svalna.

“Vi hoppade dit och insåg inte hur farligt det var,” erinrade Tsitsipas för The Times UK . ”Vi druknade nästan. Lyckligtvis märkte min pappa oss, hoppade efter oss och drog oss till stranden, ”tillade han. Den oskräckliga unga mannen blev en slags grekisk tennisfilosof. Sedan dess har Tsitsipas regelbundet delat citat och idéer på sociala nätverk.Liksom US Open.

”Vi är skaparna av våra barns framtid. Det vi gör idag kommer att påverka morgondagen, skrev han på Twitter. Trimning tar ibland upp till fyra dagar. ”Jag oroar mig mest för musik. Det kommer att intressera tittarna. ”Hans kanal prenumereras av över 10 000 fans på YouTube.

” Crete-incidenten väckte mig. Jag insåg hur vi hanterar så många värdelösa saker i livet, ”sa Tsitsipas. Hålls runt om i världen favoritskytten Fortnite.Men nu är det över. “Jag ser inte poängen längre, jag skulle hellre gå en promenad,” lägger tennisspelaren till med den legendariska Björg Borg. Publiken har aggressivt spel, utmärkt rörelse på banan. Experter var också intresserade av hans enhandiga backhand.

Som ett resultat steg Tsitsipas till toppen av tenniskosten. Och han tog tag i henne. Som den yngsta tennisspelaren i historien spelade han fyra medlemmar i elitens topp tio ranking på Toronto-turneringen: förutom Zverev, Thiem och Anderson, Djokovic, Wimbledon-vinnaren och senare US Open.

för nästa generation.I finalen förlorade han australiensiska de Minaur 2: 4 4: 1 4: 3 (3) 4: 3 (3).

”Att vinna denna turnering var mitt huvudmål den här säsongen. Jag är mycket tacksam för möjligheten att spela här och bli den andra vinnaren ( Koreas Hong Hyon dominerade det första året), ”sade han. “Jag tror att jag har fått ett viktigt självförtroende i framtiden.”

Tennistalent ärvde Tsitsipas från mamman Julia (Apostoli-Salnikov), fd världsledare i världen och Sovjetunionens representant i dåvarande Federation Cup, nu Fed Cup. Hans farfar Sergei Salnikov var återigen en fotbollsanfallare, med Sovjetunionens val vann han en guldmedalj vid olympiska spelen i Melbourne 1956.Det skulle vara intressant att träffa honom. Tyvärr dog han 1984, ”sa Tsitsipas.